Hírek

* Landing page - a profit kapuja

2016-11-12
Landing page 24 órán belül kompletten Landing page 24 órán belül az aboltokboltja.hu-tól - info@aboltokboltja.hu

Forrás: dr. Tóth András

Erre nincs jobb szavam, mint az eredeti: landing page – bár néha próbálkoznak fogadó oldalnak fordítani. Ez egy igen érdekes jószág: weblap a weblapunkban, sőt kifejezetten csupasz, nagyon kevés információ van rajta, nagyon céltudatos, és általában van rajta egy nagy gomb – amiről azt akarjuk, hogy a látogató kattintson rá.

Mi ennek a lényege? Ezt a lapot éri el először a látogató, általában egy hirdetésből érkezve. A cél, hogy egyrészt ne meneküljön rögtön el, maradjon ott, és kezdjen valamit csinálni: megrendelni a csalinkat, vagy direktben vásárolni.

A landing page nagyon fontos oldal. Szó szerint ezen múlik az életünk (de legalábbis a jövedelmünk). Ugyanis, ha egy jól konvertáló (sok embert érdeklő és akcióra buzdító) landing page-t csinálunk, akkor megfogtuk az isten lábát.

Ezért a landing page az a hely, amit pontosan kell mérnünk, tesztelnünk és csiszolnunk, mert ez az alapja az egész online üzletünknek.

Néhány alapszabály a jó landing page-hez:

  1. A hülye is értse. És maximum 5 másodperc alatt. Ezt gondosan tesztelnünk kell az ismerőseinken.
  2. Semmi olyan sem lehet rajta, ami elvonja a figyelmet. Se menü, se grafika, semmi. De ugyanakkor letisztultan és profin kell kinéznie.
  3. Minden landing page címsornak meg kell felelni az ide hozó hirdetés szövegével. Ez nagyon fontos.
  4. Kell lenni egy központi vizuális elemnek, ami összecseng a címsorral. Pl. kép, amin használják az eladandó terméket, gyötrődnek a problémán stb. Ha videó van, akkor az első 15 másodpercben meg kell érteni, miről szól, de meg is kell ragadni a figyelmet.
  5. Ha ki kell tölteni adatokat, akkor az egyszerű legyen, a lehető legkevesebb adattal. Nagy és figyelemkeltő gomb kell rá.
  6. Vannak bizalomkeltő elemek: adatvédelmi szabályzat, ügyfélszolgálati elérhetőség, megnyugtatás, hogy nem fog spameket kapni stb.
  7. A lehető legrövidebb legyen a szöveg, egyszerű és érthető. Lehet, hogy a látogató IQ-ja 150. De ha fél figyelemmel van az oldaladon (ami nagyon valószínű), akkor máris csak 75 IQ jut nekünk – magyarul a landing page-eket óvodásokra kell méretezni.
  8. A szöveg, videó vége mindig buzdítson konkrétan cselekvésre.
Keresse az aboltokbolja.hu LANDING PAGE készítő szolgáltatását. 

tárhely, e-mail cím, aldomain vagy domain, grafika, szerkesztés - MINDEN EGY HELYEN

 

Vissza